T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Çankaya Aziz Altınpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI

BİLGİSAYARLI MUHASEBE

Tanımı
Hesap planı sistemini oluşturan, beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlayan, beyannameleri düzenleyen bilgisayarı kullanan, defterleri mevzuata göre tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan yazışma ve raporları yazan, Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri hakkında bilgi sahibi olan, nitelikli kişidir.

Görevleri

·      *   Hesap planı sistemini oluşturmak,

·        * Beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlamak,

·         *Beyannameleri düzenlemek,

·         *Bilgisayar kullanmak,

·         *Defterleri tutmak,

·         *Firmanın kredi ve cari hesap durumunu kontrol etmek,

·         *Koordinasyon sağlamak,

·         *Yazışma yapmak ve raporları yazmak,

·         *Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR bildirgelerini hazırlamak.

Eğitim ve Kariyer İmkânları;

Meslek lisesinden sonra “TYT Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Meslek eğitimi, meslek liselerinin muhasebe ve finansman alanında ve meslek lisesinden sonra “TYT Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili bölümleri ile ticari işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

Ülkemizde, muhasebecilik, yasalarla düzenlenmiş bir meslektir. Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden mezun olanlar Kanun’da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler.

Yayın: 16.12.2017 - Güncelleme: 12.03.2018 23:48 - Görüntülenme: 357